Over Anita

Anita is in 1957 geboren te Apeldoorn,waar ze nog steeds woont. Als enig kind wist ze zichzelf goed te vermaken onder andere met tekenen en af en toe schilderen.


Ze heeft allerlei technieken geprobeerd, maar het werd pas echt serieus toen ze bij Hans Bulder schilderles ging nemen. Hij heeft haar leren werken met olieverf volgens de techniek van het fijnschilderen.

De schilderijen van Anita zijn uit vele dunne lagen opgebouwd en zeer glad afgewerkt, waardoor de penseelstreken niet meer te zien zijn. Het schilderen op deze manier is zeer arbeidsintensief en geduld is dan ook een eerste vereiste. Je vergeet alles om je heen en komt daardoor tot rust. Na elke laag kom je dichter bij het beoogde eindresultaat en de laatste lichtjes erop zetten maakt het helemaal af.

Tegenwoordig werkt Anita ook met acrylverf.

Anita werkte vroeger in het onderwijs, maar geeft nu alleen nog les in het fijnschilderen. Haar werk wordt ook wel "fotorealistische kunst" genoemd, soms met een magisch realistische inslag.

In 2009 bereikte Anita de dagfinale van de Volkskrant beeldende kunstprijs "Het Vierkante Ei". Plaats van handeling was het Centraal Museum te Utrecht.

Anita heeft regelmatig exposities.